Jag går på egna vägar

Ett tag sen de blev uppdaterat här.. Har varit en del jobb nu och kvällarna har gått åt till att förså grönsaker med mera..

Jag har bland annat satt 70 fröer av kronärtskocka...
 Detta är några av dom först sådda kronärtskockorna.. Dom växer på bra..


Skulle pröva n¨ågot nytt i år som jag inte prövat för... Har planterat plocksallat i krukor och ska driva upp dom inomhus.. med förhoppningar att få fram tidig sallad..
 Och ja efter en vecka ungefär börjar dom titta upp så smått.. man måste jo pröva sig fram..

Och ett måste är jo att sätta potatis på förgroning.. Har en gammal sort som heter ulster.. Har satt dom första ca 30 kg till förgroning.. Men fler ska de bli..Är man en sån person som jag så vaknar man liksom till ifrån vinterdvalan när man börjar förså fröer..
De är bara en sak som kan tynga ner en lite..  Som jag har berättat innan så brukar jag köra minst en runda vid sjön varje dag.. Och när där nu är så mycket is så man knappt ser vattenkanten där ute så kan man börja undra om våren verkligen är på väg... Samtidigt som de kan vara ganska fint en morgon med klarblå himmel och solen som lyser ut på isen... Men de är snäppet bättre när man ser sina grödor börja växa upp ifrån jorden..

 hmm undra när jag kan gå ut med båten...:(


Tänkte jag skulle ta och visa några fina bilder på lilly och lilla rutger...De e så skönt att efter jobbet köra hem och sätta sig i stallet och filosofera om kela lite med djuren.. Roland (min getbock) har blivit riktigt tam och är en riktig liten kelgris.. De ska klappas och klappas och helst ska man ha lite godis i fickorna som han själv får hitta..:)
Tänk att djur kan göra en människa på så bra humör..

  De e gott med lite sallad.. Rutger den svarta är kaninungen.. Börjar bli rätt stor,

Lily tycker de tar alldeles för lång tid innan hon får någon mat.. Rutger gör allt för att härma sin mamma...Kan man något annat än le när man ser sånt här.....
De var allt för mig och djuren denna gången..

Jag går på egna vägar, jag gör de jag vill, med vinden i ryggen stå,r man aldrig still, gör de jag alltid tror på....Ved/slåtterkörning

Då var de redan söndag kväll igen..Dagarna bara rinner iväg.

Helgen har bestått av hemkörning av mer ved, snickrat portar, kört slåttern till verkstaden, städat hos sköldpaddorna..

         Veden har jag fått från jobbet.. Vi har sågat i några pileträd.. Att elda med pileved i köksspisen är riktigt bra.  Den ger en fruktansvärt bra värme de enda negativa är att den brinner upp fort.. Men som sagt till köksspisen och kaminen funkar den alldeles utmärkt... Så allt som allt blev de 8 lass med traktor och vagn.. Nu har man lite och såga upp och klyva.. men detta får ligga en tid då jag redan har ett par traktorlass med pilegrenar sen förra vintern som ska sågas upp och klyvas först..  de gäller alltid att ha bra med bränne hemma..

Idag fick man ut och lufta den gamle hjälten.. Med andra ord grållen..Slåttern skulle dras upp till verkstan jag lånar..
Trodde de skulle vara lite knivigt att få igång grållen när den hade stått hela vintern men nädå den startade på direkten.. Där har vi en riktig trotjänare..:) Den ska få rulla många timmar till på gården...

 En McCormick deering h2 slåtter kopplad bakom min grålle...

  Slåttern på plats i verkstan. Nu ska här skruvas så man kan få igång den.. hade nämligen tänkt slå lite gräs med den till sommaren...

Man kan jo säga såhär att folk hade jo lite att titta på när dom körde om mig och när dom mötte mig på kustvägen med detta ekipaget.. inte så ofta man ser de idag..

Morgondagen bjuder på jobb på förmiddagen sen kurs på eftermiddagen om ekologisk grönsaksodling..:)

Nu blir de ett program om amish folket sen kallar sängen för drängen..

Alltid nya projekt i luften..

De var jo några dagar sen man skrev. Men tiden den har bara runnit iväg..
Sist jag skrev hade jag blivit klar med den första höräfsan..

Nu har jag påbörjat ett litet nytt projekt som jag gör lite innan jag fortsätter med nästa höräfsa.  De ska nämligen byggas nya portar till Gården..

Var Ledig från jobb i måndags så då bar de av in till Ystad för att handla lite virke.. Snabbt hem igen och lasta in allt i verkstaden för att påbörja bygget av dörrarna till de gamla "svinahuset"...Börjar med svinahuset sen blir de stallet, logen, hönshuset m.m.
 
Fick gjort klart överdelen sen behövde Morfar lite hjälp på gården plus att foder till djuren skulle inhandlas..

       Här Mår jag bra....

De har även hänt lite mer saker sen sist. Grönsaksfröerna har kommit hem. Nu har förkultiveringen börjat.  Gräslöken är i sålådor likaså 38 st kronärtskockor. Fler ska sås..
En månad till  så kommer de bli mycket sålådor här hemma..
Men vill man få fin skörd gäller de att man är på de i tid..

Helgen bestod av att köra hem lite ved plus utgödsling hos djuren... De e så fridfullt att på lördag eller söndagsförmiddagen gå bort till gården och gödsla hos djuren och känna deras glädje när dom får ny halm att springa i..

Kaninungen växer så de knakar.. Får försöka få den lite tam här nu så han är lättare att få tag i..

Ha de fint..
"Jag ångrar ingenting, Jag har valt mitt sätt att leva, vare sig jag gjort fel eller rätt, har jag gjort de på mitt eget sätt"

Projekt Höräfsa.

Godkväll gott folk..

Som ni har läst så har jag hållt på att göra en egen höräfsa. Blev idag klar med den första och fick gjort klart skaftet till nästa...

Tänk så skoj de kan vara att se något växa fram ur lite träd..

  Pilègren som ska bli skaftet

Första räfsan klar... Minst ett par till ska de blir innan dags för hösäsong...

Eftersom jag har ett behov av att minst en gång om dagen köra ner och kolla till sjön så har de blivit några turer idag.. De är såhär att förr när man gick/körde längs med sjön kunde man hitta alltmöjligt som flytit i land.. Men med dagen båtar och dagens last så kommer det inte i land så mycket..
De har nu inatt blåst bra och varit högvatten några dagar. Idag var de dock lågvatten.
Kom ner på mina marker och där ser jag denna bokstock.. Har hittat x antal såna där nere så fort de blåst lite..
Fick idag berättat för mig av morfar att för ungefär 50 år sedan var hans far ute och gick längs med sjön och skulle kolla om något flytit iland. Han kom en bit ut mot smyge då han såg en skuta som strandat. Han kommer närmre skutan och ser hur dom står och kastar i bok stockar för att skutan skulle bli lättare.. Sen den dagen har dessa stockarna flytit runt på sjöbottnen och än idag efter över 50 flyter de i land....Man kan undra hur många som finns kvar och i hur många år jag ska fortsätta att hitta dessa stockarna.. Tänk vilken historia att kunna berätta för sina barn sen när man går vid sjön och fortfarande hittar dessa stockar...
RSS 2.0